Open dag 15 november 2014


Zaterdag 15 november was er veel belangstelling voor de open dag van de apotheek en fysiotherapie Koeweide in Aalten. Men kreeg er zaterdag een rondleiding door het gebouw en kon een kijkje achter de schermen nemen. Apotheek Koeweide is van start gegaan in juli dit jaar. Deze nieuwe apotheek blijkt duidelijk in een behoefte te voorzien. Eén van de voordelen van apotheek Koeweide is dat men hier op zaterdag terecht kan van 10.00 tot 14.00 uur. Belangstellenden werden zaterdag van harte welkom geheten door apotheker Armin Karbor en zijn medewerkers. Men kon een eigen creme samenstellen, zonder werkzame geneesmiddelen. Deze kon men zelf klaarmaken in een vijzel. De creme mocht men daarna gratis mee naar huis nemen.

Het team van apotheek Koeweide informeerde de belangstellenden over hun werk en wat er gebeurt als men een recept inlevert aan de balie. Kortom echt een kijkje in ‘de keuken’ van de apotheek. Ook werd de mogelijkheid geboden om gratis de bloedsuiker te testen. Dit gaf een indicatie voor aanwezigheid van suikerziekte (diabetes). Bij fysiotherapie Koeweide kon men eveneens een kijkje nemen in de nieuwe oefenzaal en kennismaken met de diverse behandelmethoden. Daarnaast kon men in samenwerking met de afdeling orthopedie van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix informatie krijgen over allerlei protheses die tegenwoordig ingezet worden bij gewrichtsklachten, zoals bij een nieuwe heup, knie of schouder.

Bron: filmaalten.nl

 


Fysiotherapie Koeweide en apotheek Koeweide zetten zaterdag 15 november de deuren open. Belangstellenden kunnen tussen 10.00 en 14.00 uur een rondleiding krijgen door het gebouw en een kijkje achter de schermen nemen.

Een voorbeeld van apotheker Armin Karbor: “Kruip in de huid van de apotheker en stel uw eigen crème samen! U krijgt de crème (zonder werkzame geneesmiddelen) uiteraard gewoon mee naar huis. Het team van de apotheek kan u alles over hun werk en wat er gebeurt als u een recept inlevert bij aan de balie. Ook wordt de mogelijkheid geboden om gratis uw bloedsuiker te testen, dit geeft een indicatie voor aanwezigheid van suikerziekte (diabetes).”

Bij Fysiotherapie Koeweide kunnen belangstellenden een kijkje nemen in de nieuwe oefenzaal en kennismaken met de diverse behandelmogelijkheden. Daarnaast kan men in samenwerking met de afdeling orthopedie van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix informatie krijgen over allerlei moderne protheses die tegenwoordig ingezet worden bij gewrichtsklachten, zoals bij een nieuwe heup, knie of schouder.
Iedereen is welkom bij de Koeweide, aan de Koeweide 4 te Aalten.

Bron: aaltensnieuws.nl